0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Temmuz 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:17 Temmuz 2018 Salı 00:00:00

Tansiyon düşmanı kaynanadili  

Hintinciri ya da dikenli incir olarak da bilinen 'kaynanadili' meyvesi tansiyon, kolesterol ve diyabet hastaları için ilaç gibi etki gösteriyor.  

Dikenli incir, hintinciri ya da frenkinciri olarak da bilinir. Dikenli incir, Hint inciri, Frenk inciri, Mısır inciri, babutsa, kilis inciri, pabuçinciri, kaynanadili, Kürek yemişi gibi farklı yöresel isimlerle anılan “dikenli incir” yüzyıllardan beri birçok ilacın hammaddesi olarak kullanılmıştır. Beslenme uzmanları kaynanadili olarak bilinen meyvenin faydalarını şu şekilde sıralamıştır:

YORGUNLUĞA ÇARE OLUR

Özellikle yaz aylarında yaşanan yorgunluk, bitkinlik ve sıcaklardan bunalma gibi şikayetilerin oranını azaltır. Kişilerin daha zinde olmasını sağlar.  İçerisindeki şeker oranı kandaki insülin değerlerini etkilemediğinden, şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir meyvedir.  Vücut direncini içindeki C vitamini ile arttırır ve enerjik olmayı sağlar. Polivitamin etkisi yapar. Bu meyveden tüketen kişilerin o gün ayrıca polivitamin hapları almasına gerek kalmaz. Cilt üzeride oluşacak olan sorunlara engel olurken aynı zamanda cildin parlamasını, kırışıkların giderilmesini ve güzelleşmesini sağlar. Grip ve nezle gibi hastalıkların çabuk atlatılmasını sağlar. Kolesterolü de düşürmeye yardımcı olur.

CİLT SORUNLARI GEÇER

Vitamin ve minarel bakımından zengin olan bu meyve ciltteki genç hücrelerin sayısını artırarak yaşlanmayı geciktirir. Aynı zamanda birçok cilt ilacının da hammaddesidir. Dış faktörlerin etkileriylegüçsüzleşmiş saç hücrelerini yenileyerek, saç hacmini ve parlaklığı artırır.  İçerdiği yüksek lif  sayesinde uzun süre tokluk hissi verdiğinden zayıflamak isteyen kişilerin diyet listelerindeki meyveler arasında yerini alır. Düzenli olarak her gün 3 tane dikenli incir yerseniz mide ve bağırsak hastalıklarına bağlı gelişen; kabızlık, ishal ve şişkinlik gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltabilirsiniz.  

KİLO VERDİRİR 

C vitamini içeriği bakımından oldukça zengin olan bu meyve, aynı zamanda açlık hissini bastırıyor ve bağırsakları çalıştırarak daha hızlı kilo verilmesine olanak sağlıyor. 

GÜNDE 3 TANEDEN FAZLA YEMEYİN

Turuncu, sarı veya kırmızı renklerde dikenlerle kaplı kabuğu soyulduktan sonra meyve olarak yenebilir, suyu sıkılabilir veya yapraklarından yemek yapılabilir. Ancak fazla tüketildiği takdirde çekirdekleri bağırsaklara zarar verebilmektedir. Bazı vakalarda bu çekirdeklerin ameliyatla alınması dahi söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle tek seferde 2 veya 3 adetten fazla tüketilmemesi tavsiye edilir. Fazla tüketim durumunda şiddetli karın ağrısı ve tuvalete çıkamama gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX